Hoppa till textinnehållet

Vi hjälper dig köpa och sälja begagnade saker tryggt

Läs vår detaljerade guide om hur en affär går till.

I denna film går vi igenom hur man skapar ett konto, hur man säljer och hur man köper en vara genom Treddy.

Så funkar en affär med Treddy

Treddy är en tjänst för alla. Tjänsten är utformad med högt ställda krav på tillgänglighet och uppfyller WCAG 2.1 AA standarden.

En säljare och en köpare som håller varsitt paket

Säljaren skapar en affär

Kontrollera varans vikt och storlek innan du skapar en affär

Säljaren kan skicka varor som väger under 20kg med oss, men se till att varan inte bryter mot våra villkor över varor som inte får skickas!

Fyll i varans information och få fraktsedeln

Säljaren fyller i information om varan, sina retur-leveransuppgifter samt väljer frakt.

Få en betallänk att dela till köparen eller i annonsen

Säljaren får en betallänk som kan delas till köparen eller läggas i en annons. Vem som helst kan då klicka på länken och köpa varan, precis som i en webshop. En betallänk är giltig tills säljaren väljer att ta bort den hos Treddy.

En person med paket framför en websida med produktbilder

Köparen betalar och säljaren skickar varan

Vi låser pengarna tills köparen fått varan

Köparen klickar på den delade betallänken, granskar och betalar för varan. Treddy låser pengarna tills köparen fått och godkänt varan.

Spårbarhet och trygghetsgaranti när varan fraktas

När köparen betalat får säljaren ett bekräftelsemail med fraktsedeln och ska skicka varan genom ett DB Schenker ombud inom 7 dagar, annars avbryts affären och köparen får tillbaka sina pengar. Treddy garanterar att varan kommer fram i helt skick om den packats rätt.

Köparen får ett mejl när varan är skickad och kan spåra den. Treddys garanti täcker om varan skulle försvinna eller totalförstöras under frakten.

Ta reda på vad det kostar att skicka varan med vår priskalkylator.

En person som håller ett paket med båda händerna

Köparen hämtar varan

Notifiering när varan kommit fram

Köparen får ett mail och SMS när varan kan hämtas på närmaste DB Schenker-ombud. Köparen har 14 dagar på sig att hämta ut paketet, annars går det i retur till säljaren.

Hämta och godkänn varan

När varan är uthämtad registreras det hos Treddy. Köparen har därefter 24 timmar på sig att undersöka och godkänna varan för att säkerställa att varan är i överenskommet skick. Om köparen inte vidtar några åtgärder inom 24 timmar, så blir varan automatiskt godkänd.

Kontrakt och två personer som tar i hand

Avslutad affär

Säljaren får betalt

Säljaren får ett mail och uppger sina utbetalningsuppgifter. Treddy använder Stripe för att säkerställa trygga betalningar. Treddy betalar sedan ut pengarna till säljaren när varan är godkänd och affären avslutas.

Lämna ett omdöme

Efter en avslutad affär kan köparen och säljaren lämna ett omdöme till varandra. Omdömen skapar säkrare affärer eftersom man kan få en uppfattning om vem man gör affär med innan affären påbörjas.

Miljö med berg, träd, hund och en person

Kom igång och sälj din första vara med säker betalning och spårbar frakt!